Новата система за дялово разпределение на Топлофикация София слага край на кражбите

Енергетика / България
3E news
951
article picture alt description

Новата система за дялово разпределение на „Топлофикация София“ слага край на кражбите на топлинна енергия. Това заяви по Радио „Фокус“ инж. Филип Фиков – директор дирекция „Дялово разпределение и енергийни услуги“. Системата вече е внедрена и работи в сграда в столичен район Надежда, допълни той.

„ С новата система няма никаква възможност за кражба на топлинна енергия, нито опити за връщане на показания на водомери и топломери. Без съмнение ще се плаща само реалната консумация. Показанията са в реално време, онлайн и само намек за въздействие на системата веднага ще бъде отразен“, категоричен е Фиков.

Идеята е, да се оптимизира работата на топлинния счетоводител така, че да не се налага клиентите да получават изравнителни сметки в началото на новия отоплителен сезон, отбеляза той. Те ще имат възможност за рекламация на изравнителните сметки до 31 август, след което вече няма да се приемат възражения и няма да може да се правят допълнителни отчети. Досега този срок беше 1 октомври, но ако имотите бъдат отчетени навреме, проблеми почти няма да има, допълни инж. Фиков.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща