Нова образователна програма предоставя на студентите в България безплатен достъп до водещия в света ГИС софтуер

“Learn ArcGIS” има за цел да подпомогне дистанционното обучение на студентите по време на пандемията от COVID-19

Икономика / Технологии
3E news
629
article picture alt description

Esri, световният пионер и лидер в сферата на геопространствените технологии, стартира образователна програма, посредством която студентите по цял свят, включително и в България, имат възможност да достъпват безплатно онлайн курсове по Географски информационни системи. Като част от програмата, Esri предоставя на студентите безплатен достъп до водещите в света ГИС софтуерни продукти от платформата ArcGIS.

Learn ArcGIS насърчава проектното обучение чрез решаване на проблеми от реалния свят от различни сфери като регионално планиране, управление при бедствия, опазване на околната среда и много други. Програмата включва и уроци по осигуряване на общественото здраве, в които се разглеждат приложни казуси, като например подпомагане справянето с пандемията от COVID-19 посредством прилагане на ArcGIS технологии по примера на университета „Джон Хопкингс“, Световната здравна организация и много други. 

Като част от програмата “Learn ArcGIS” студентите получават достъп до десетки водещи ГИС софтуерни продукти, сред които облачният ГИС софтуер ArcGIS Online, ArcGIS Pro – настолен ГИС продукт за събиране,  визуализиране и анализ на пространствени данни, както и над 20 леки професионални приложения като Survey123, Insights for ArcGIS, StoryMaps  и  много други. Програмата предлага и богата база от уроци и упражнения по вид софтуер или тема. От всяко място, по всяко време и от всяко устройство студентите могат да ползват и редица онлайн книги, издание на Esri. Всички тези ресурси са достъпни на сайта Learn.ArcGIS.com  от всяка точка на света за студенти над 18 години и техните преподаватели. Уроците в платформата обхващат теми подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали.

“Ние в Esri вярваме, че геопространствените технологии днес повече от всякога са мощен инструмент за справяне с предизвикателствата, пред които се изправяме. Ето защо считаме за своя мисия да предоставяме безплатни ГИС технологии през тези трудни времена на студентите и преподавателите, осигурявайки им възможности за дистанционно обучение.“, коментира Джак Данджермонд, основател и президент на Esri.

Българските студенти могат да се включат в програмата до 30 юни, като се регистрират на сайта https://learn.arcgis.com/en/become-a-member/, от който ще имат достъп до продуктите и услугите в него до 31 август 2020г.

Есри ГИС платформата ArcGIS e световен стандарт в областта на Географските информационни системи, използвана от редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Стотици хиляди студенти използват ArcGIS всяка година, ръководени от преподаватели и изследователи, както във водещи университети по света, включително  Харвард, така и в България.

ESRI Inc. e световен пионер и лидер с 50-годишен опит в разработването и внедряването на географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969г., днес ESRI Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на ESRI. ESRI GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др.

ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България  e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от  25 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща