Над 1 млрд. лв. е вложила България в инициативата „Три Морета“

Икономика / България
3E news
2052
article picture alt description

Като се говори за инициативата „Три Морета“, България вече е вложила над 1 млрд. лв, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти след края на междуправителственото заседание в Гърция.  Премиерът изтъкна изграждането на интерконектора с Гърция, съдружието на България с 20% в терминала за втечнен газ, новите самолети, Балкански поток. „Пренасяме газ, взимаме такси, вложенията са изцяло български.  Жп линията, магистрала Струма, това, което днес говорим, от Алексадропулис да отидем до магистрала Марица, това е всичко в инициативата „Три морета“. Всичко е с български пари, вложени вече. Ние вече сме го направили, ние го правим, другите още са на теория“, коментира Борисов. Премиерът изтъкна още значението на транспортните коридори 4, 8 и 10. По думите му е важен и трети мост над Силистра.

Министър-председателят Бойко Борисов  акцентира върху мерките на българската държава като превенция срещу коронавируса и посочи, че в щаба са включени най-добрите специалисти. Премиерът обърна внимание върху необходимостта от дисциплина и отговорно отношение на обществото по темата. „Като се каже държавата, това означава всички ние“, добави Борисов.

На въпрос на медиите за тол-системата и винетките, премиерът Борисов посочи: „Питайте тук колко плащат за техните магистрали, за да са сигурни, боядисани, с мантинели, с маркировки, на 5 години да се сменя асфалта, колко им струва това и всички българи, идвайки в Гърция как го плащат. Ние няма да можем да удържим по милиард, милиард и половина, плюс ново строителство, без тези такси“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща