Какви са възможностите за рисково и дялово финансиране пред амбициозните стартъпи и МСП

Това е фокусът на първата стратегическа среща от програмата beamUplab

Икономика / България
3E news
402
article picture alt description

Възможностите за рисково и дялово финансиране са основна тема на първата стратегическасрещапо програматаbeamUp lab, която се провежда днесонлайн.Водеща организация на срещата е Фондът на фондовете. Висококвалифицирани експерти от Фонда представят същността, структурата, предимстватанатози типфинансови инструменти, както и ключовите елементи на комбинираното финансиране.

„В момент на криза, в който се намираме, стартъпите и МСП имат още по-голяма потребност от рискови и дялови инвестициии Българска фондова борсазаедно с партньорите си в beamUplabработи aктивно, за да улесни максимално достъпа им до капитали. Убедени сме, че тези усилия ще дадат тласък накомпаниите итещепреходят този труден период по най-успешния начин.“, каза д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и доцент във ВУЗФ.

Други акценти в срещата са: споделеният опит при търсене на капитал от страна на стартираща компания в лицето на фирма Naicomsи бранда й MedCare; подходът, чрез който фондовете за рисков капитализбират в коя компания да инвестират-илюстриранот ImpetusCapital; ползата от експертизата на глобалния консултант като страна в процеса или от гледнаточка накомпанията, която търси финансиране, или от позицията на фонда, който инвестира в компания –представена отPricewaterhouseCoopers.

С най-голям интерес се очаква последната сесия, в която компаниите Евротръст Технолоджис, Колев и Колев, Мелиса Клаймът и Смарт Органик ще направятсвоетоспециално представяне или т.нар. investorpitchпред инвеститори, както и ще получат обратна връзка и препоръкиот тях в лицето на един от фондмениджъритена Фондaна фондовете –MorningsideHill,иImpetusCapital.

Модератор на срещата е Христо Николов - доказан бизнес журналист с богат опит в онлайн и печатни медии. Той е водещ на сутрешния блок "Бизнес старт" в Bloomberg TV Bulgaria и на предаването "ИмоТиТе".

Въвфорумаучастват представители на 20-те компании, избрани запрограматаbeamUplab, нейните партньори и консултанти.

ПрограматаbeamUplabе по инициатива на Българската фондова борса. Реализира се под егидата на Министерството на финансите в партньорство с Фондaна фондовете, Българската банка за развитие, Европейската банка за възстановяване и развитие,Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници  и Българската стартъп асоциация (BESCO).Повече информация за beamUp lab и компаниите, включени в нея, може да бъде намерена на: www.beamuplab.space

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща