Златото спада до около 1900 долара

Икономика / България
3E news
449
article picture alt description

Стойността на златото в среда се понижава в рамките на корекция предвид засилван на долара, сочат данните от търговията.

Стойността на октомврийския фючърс за златото на Comex спадат с 2,83 % или с 55 долара – до 1891,3 долара за тройунция. За последните два дни златото поевтинява с цели 7 %. През миналия петък стойността на благородния метал достигна исторически рекорд от 2089,2 долара. Септемврийският фючърс за среброто поевтинява със 7,64 % - до 24,058 долара за унция.

Все пак стойността на златото остава с 20 % по-висока от началото на годината, като от март те непрекъснато се повишават, а спадът е само през последната седмица.

Индексът на долара се повишава за поредна четвърта търговска сесия, като показателят расте с над един процент. В сряда поскъпването на долара бе свързано с ръст на доходността на 10-годишните държавни облигации на САЩ. Засилването на долара прави златото по-скъпо за инвеститорите, притежаващи чужда валута, отбелязват наблюдателите, като допълват, че е важно да се следи поведението на долара и през следващите дни.

Мерките, свързани с карантината продължават да са сред водещите фактори, влияещи върху стойността на благородния метал.
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща