ГЕРБ няма да инициира и подкрепя процедурата по импийчмънт

Икономика / България
3E news
328
article picture alt description

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ е взела решение да не подкрепи процедурата по импийчмънт. "Днес имаше заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която взе категорично решение ние като партия и като парламентарна група да не инициираме и да не подкрепяме процедура по чл. 103, ал. 2 от Конституцията на България, известна още като процедура по импийчмънт", съобщи на пресконференция Томислав Дончев - член на Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ на пресконференция в сградата на партия, предаде БТА.

Основната причина за това решение на ПП ГЕРБ е, че партията не желае да има война между институциите, изтъкна Томислав Дончев. Освен това партията не иска да допринася за разделението в обществото.

Войната между институциите не е била по инициатива на ПП ГЕРБ, изтъкна другият член на Изпълнителната комисия на партията Даниела Дариткова-Проданова. "Но ние нямаше как да не отговорим на предизвикателството", допълни Дариткова. Но от ГЕРБ не смятат, че това е от полза на България и българските избиратели. Затова от партията разчитат на разумен подход от всички, които са получили доверието на хората да ги представляват в рамките на техните конституционални правомощия.

Има категорично решение на конгрес на ГЕРБ, че партията няма да се коалира с БСП, напомни Дариткова, отговаряйки на коментарите на лидера на левицата Корнелия Нинова във Фейсбук, в които тя твърди, че е отказала подобна коалиция. "Ние не сме предлагали на БСП коалиция", категорична бе Дариткова. По думите й парламентарната група на БСП продължават да следват своята политика чрез внушения, за да привличат вниманието върху себе си. От ГЕРБ от своя страна винаги залагат на прагматичната политика, която се провежда в интерес на хората и от партията ще продължат в същия дух, добави Дариткова.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща