Български електромобил хит за туристите в Eвропа

Уникалните за света триколка и автомобил за разходка на туристи, както и последната доработка на суперавтомобила на SIN Cars, с премиера на най-престижния автосалон в света в Женева след броени дни

Икономика / Технологии
3E news
28148
article picture alt description

Туристи ще разглеждат европейски столици с български еко автомобили на три и четири колела, произведени в Русе. Първият български производител на автомобили SIN Cars ще представи разработките си на автомобили за разходка на туристи - електрическа триколка(Рикша TUK TUK) и четириколесен открит автомобил на най-престижното автоизложение в света. Премиерата на eлектрическите модели E-TUK Ruse 500 и L City Sun e след броени дни на щанда на българската компания в Женева, където ще бъдат демонстрирани последните новости в автомобилната индустрия от цял свят.

Освен за разходки на туристи, на базата на многофункционалната платформа Sin Cars предлага и L City Utility, който е специално разработен за куриерски доставки и транспорт в големите градски центрове. Редица европейски компании вече проявяват интерес към sightseeing автомобилите, които предлагат 360 - градусова гледка. Триколката е разработена по поръчка на френската компания Mondial Tuk Tuk и ще бъде ексклузивно произвеждана за тях. В първата си година най-малко 50 от българските електрически триколки ще разхождат туристи из Европа.

Автомобилът L City Sun  e първият в света с подобни размери и хомологация М1, предназначен за движение по пътищата и разработен предимно за превозване на туристи от и до хотели, разглеждане на градски забележителности или просто за разходка. L City Sun има 8 + 1 места и e единствен по рода си в света.

Това е петото участие на русенската компания на най-лъскавото автоизложение в света. И този път

SIN Cars няма да изневери на имиджа си и ще покаже бутиков суперавтомобил

- SIN R1 650 e нова, ексклузивна разработка, сглобена в Италия с ново управление на скоростната кутия. Суперколата развива до 300 + км/ч и ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Новостите в уличния вариант на SIN R1 са от технически до фин интериор, изработен от една от най-добрите италиански компании за дизайн. Миналогодишната му версия привлече вниманието към родната компания и SIN R1 вече се движи по улиците на Европа, САЩ и Австралия.

„Държим уверено спортната си линия и ставаме все по-добри в създаването на бърз и атрактивен автомобил с характер, което отново ще демонстрираме в Женева“, казва собственикът на SIN Cars Росен Даскалов, който е и дизайнер и създател на моделите. „През 2020

фокусът е върху автомобилите на бъдещето – екологичните електромобили,

каквито са новите ни Е-TUK Ruse 500 и L City Sun . В над 200 града в Германия градските центрове са вече затворени за дизелови автомобили. Европейските градове се нуждаят от този вид транспорт, а ние сме ангажирани и с каузата за намаляването на вредните емисии в мегаполиси.”, допълни Даскалов.

В Женева SIN Cars Industry ще представи още модели от еко серията си - L CITY Utility 2020 в категория М1 - електромобил за превоз на пътници и товари, чиято основна функция е да зарежда и обслужва магазини, заведения и институции, които се намират в центровете на големите градове. Различните модификаци варират от малки камиони за доставка до леки автомобили, а изцяло електрическият пробег е до 400 км.

Проектът на SIN Cars Industry се основава на концепцията за лесен за използване, екологичен и достъпен за производство автомобил. Цените ще бъдат конкурентни на досега произвежданите модели на пазара, а качеството ще превъзхожда сглобяваните в Китай, казват от бутиковата компания за производство на автомобили.

SIN Cars пуска акции през април

След месец компанията SIN Cars Industry ще се листва на борсата и ще набира средства чрез публично предлагане на около 30% от акциите си на Българската фондова борса. Целта е финансиране на новите еко – проекти на компанията, които се радват на интерес и от чуждестранни инвеститори.

„Амбицията ни е да произвеждаме по над 100 автомобила годишно“, споделя очакванията от борсовите си ходове Росен Даскалов. Компанията регистрира капитал от над 18 млн. лв. и има намерение да набере до 6 млн. лв. от пазараза растеж на малки и средни предприятия към Българската фондова борса (БФБ) - BEAM. Средствата ще бъдат използвани за машини и роботи, които да направят ефективно производството на компоненти за електромобилите.

SIN Cars Industry е нишов български производител на състезателни коли по поръчка. След близо 10 г. тестване, прототипване, участие в състезания и многобройни изложения, марката SIN беше наложена не само в Европа, но и в Австралия и Америка. През 2016 г. получава европейско одобрение за производител на автомобили. SIN Cars e известна с производството на суперспортни състезателни автомобили, които са хомологирани (имат разрешение за участие) за световния шампионат GT4, в който се състезават грандове като Audi, BMW, Mercedes, Porche, Lamborghini, Astin Martin.  Sin R1 GT4 вече е неразделна част от моторспорт семейството и представлява българската компания по света. Автомобилът се състезава вече 8 години в Европа и Северна Америка и печели редица титли. През 2020 г. компанията стартира производството на малки серии електромобили по проекта си L City.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща