БФБ: „Денят за акции“ ще бъде на 25 юни

Икономика / България
3E news
496
article picture alt description

На 25 юни ще се проведе инициативата „Ден за акции“. Тя се организира от Българска фондова борса и Централен депозитар като предстои нейното шесто издание. „Денят за акции“ има за цел да стимулира активното участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за финансовите инструменти в България.    
 
„Инициативата се наложи и особено в настоящата ситуация се очаква с още по-голямо нетърпение от индивидуалните инвеститори в страната ни. „Денят за акции“ е катализатор на тяхната активност и роля на финансовите пазари. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат реализирани поне 3 пъти по-голям брой сделки спрямо останалите дни.“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.  
 
„На 25 юни индивидуалните инвеститори, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го направят напълно безплатно. Ще се радваме и тази година да наблюдаваме традиционната активност, както и да насочим вниманието на хората към възможностите за реализиране на доходност чрез капиталовия ни пазар.“, допълни Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар .    В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.  Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка.
 
Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Повече информация за „Деня за акции“ може да бъде намерена на: www.bse-sofia.bg/bg/equity-da


 
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща