БНЕБ прекратява от 25 януари за срок от 5 месеца работата на екран „Непрекъсната търговия“ от сегмента Двустранни договори

Енергетика / България
3E news
414
article picture alt description

Българската независима енергийна борса (БНЕБ) прекратява за срок от пет месеца функционирането на екран „Непрекъсната търговия“, част от пазарен сегмент Двустранни договори.

Решението е взето  на заседание на борсовия съвет  към БНЕБ на 20 януари и е в резултат на промените в Правилата за търовия на борсов пазар, които влязоха в сила от 15 януари тази година. Това се казва в съобщение на БНЕБ.

Прекратяването на работата на екран „Непрекъсната търговия“ влиза в сила  от 25.01.2021 г. и ще трае  до 25.06.2021 г. включително.

Мотивите за прекратяването са недостатъчна ликвидност на екрана и опит за прекратяване на непазарни практики на този екран вследствие на ниската ликвидност.

Съгласно чл.166, ал.2 от Правилата за работа на организиран борсов пазар на електрическа енергия (ПРОБПЕЕ) функционирането на екрана ще бъде възстановено в първия работен ден след изтичане на периода, за който функционирането е преустановено, а именно на дата 28.06.2021 г., понеделник. 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща