Total Lubrifiants стартира ECO2 - гама хидравлични течности от кръговата икономика

Климат / Технологии
3E news
844
article picture alt description

Като четвърти по големина играч на международния пазар на смазочни материали, Total Lubrifiants обявява старта на ECO2 - нова гама от индустриални хидравлични течности от кръговата икономика. Този подход помага да се спестят ресурси и е решение за жизнения цикъл на смазочните материали, съобщиха от компанията.

По-екологичната гамата се произвежда чрез регенериране на отработени масла в рециклиращия завод в Osilub, съвместно собственост на Total и Veolia, като се използва специфичен патентован процес. Гамата ECO2 включва AZOLLA ECO2 46 и EQUIVIS ECO2 46. Тези продукти се предлагат в момента в Европа.
 
С ECO2, Total Lubrifiants реализира професионално решение, подходящо за всички видове индустриални хидравлични системи, което помага на компаниите да намалят своя екологичен отпечатък. Оценката на жизнения цикъл, извършена от независима фирма в съответствие с ISO 14040 и ISO 14044-44, сравнява общото въздействие върху околната среда на ECO2 с това на конвенционална течност, произведена от базови масла, получени чрез рафиниране на суров нефт. Тя потвърди, че новите течности са десет пъти по-малко енергоемки за производството и намаляват въглеродните емисии с 50% през целия им жизнен цикъл.
 
Течностите от гамата ECO2 са получили етикета Total Ecosolutions и осигуряват същите характеристики като стандартните хидравлични течности. В допълнение, техният състав, който включва пречистени масла, първоначално формулирани с висококачествени основи, им позволява да повишат свойствата като индекс на вискозитет, температура на изливане и устойчивост на окисляване.
 
Продуктите ECO2 отговарят на международните спецификации и стандарти: - AZOLLA ECO2 46 отговаря на изискванията на ISO 11158 HM и DIN 51524-2 HLP. - EQUIVIS ECO2 46 отговаря на изискванията на ISO 11158 HV и DIN 51524-2 HVLP, съобщават от Total.
 
„С ECO2, Total Lubrifiants предоставя осезаем отговор на новите нужди на производителите, за да помогне за намаляване на техния отпечатък върху околната среда. Формирана с помощта на пречистени масла, нашата нова гама се основава на процесите на рециклиране, за да произведе висококачествена течност със същите свойства като стандартните течности, но с контролирано въздействие върху околната среда. Резултатът от старателната работа на нашите екипи за научноизследователска и развойна дейност, както и уникалният използван процес е патентован от Total “, обяснява Клеър Мишел, продуктов мениджър в Total Lubrifiants.
 

  

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща