Saudi Aramco реорганизира бизнесът си по преработка и търговия с нефт към края на 2020 г.

Енергетика / Свят
3E news
370
article picture alt description

Саудитската държавна петролна компания Saudi Aramco ще реорганизира сектора downstream (преработка и търговия) към края на тази година в подкрепа на стратегията си за глобален ръст и повишаване на ефективността на дейностите, се казва в съобщение на компанията.

Според съобщението, оперативният модел на сектора downstream ще включва четири търговски бизнес подразделения: горива (включително преработка и търговия); химически вещества; електроенергетика; тръбопроводи и терминали.

„Реорганизацията е насочена към повишаване на ефективността и успешността на съществуващите активи на Aramco в сектора downstream, но сама по себе си не представлява фундаментална промяна в общата структура на бизнеса“, се казва в съобщението. Очаква се реорганизацията да бъде проведена към края на годината и да засили лидерството на компанията в сектора на сигурността, устойчивостта и ефективността на бизнеса, се добавя в съобщението.

„Стратегията на компанията в областта на преработката е насочена към създаване на възможности за растеж по цялата верига на горивата и цели  разширяване на източниците на приходи на компанията, осигуряване на устойчивост предвид волативността на цените на петрола и получаване на изгоди от растящото търсене на нефтохимията“, пише Aramco.

Saudi Aramco е националната нефтена компания на Саудитска Арабия, основана през 1933 г.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща