SAP въвежда нова организационна структура и мениджърски екип в Югоизточна Европа

Икономика / България
3E news
407
article picture alt description

От месец юли 2020 г. SAP въвежда обновена организационна структура, за да продължи устойчивото си и единно присъствие в Украйна, Румъния, България, Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Молдова и Черна гора. Грегор Протокар, който продължава да ръководи SAP Словения, е повишен в регионалната позиция на главен оперативен директор за Югоизточна Европа. Г-жа Йозефин Гала заема длъжността на управляващ директор за новосформирания клъстър от държави. Йозефин се премества от Ханой, Виетнам в Букурещ, Румъния. Мениджърският екип ще бъде отговорен за прилагането на новата регионална стратегия и успешното функциониране на компанията в 12-те държави, в които работят общо 1935 служители.

С над 10-годишен опит в технологичния сектор Йозефин Гала допринася с експертиза в индустрии като обществени услуги, минно дело и енергийни и природни ресурси. Преди да приеме новата си роля, г-жа Гала заема длъжността управляващ директор на SAP Виетнам и е член на старшия изпълнителен екип на SAP в Югоизточна Азия. Тя е посветила кариерата си на развитие на бизнеса на SAP в Европа, Азия и Северна Америка, заемайки различни търговски и лидерски роли. Йозефин ръководи високоефективен екип от консултанти в публичния сектор в Югоизточна Азия, който помогна на правителствата да подобрят своите бизнес процеси и да се преобразуват дигитално, разви проекти със Световната банка, изгради отношения с германския дипломатически корпус и лидерите в правителството, осигури връзка на индустрията с правителството и академичните среди. Йозефин е родена в Берлин, Германия, и притежава диплома по международна икономика от Международната бизнес школа в Берлин, както и бакалавърска степен по бизнес администрация от университета в Съндърланд.

Грегор Протокар пое ръководството на SAP Словения преди четири години. Той ще продължи да заема ролята на управляващ директор на SAP Словения, но от този момент ще работи и като главен оперативен директор в страните от Югоизточна Европа, и ще си сътрудничи тясно с Йозефин Гала.

„Уверен съм, че богатият международен опит на Йозефин, придобит на територията на 3 континента, силните й лидерски умения и нейният енергичен характер, съчетани с местния опит и знания на Грегор, ще стартират нова глава в региона, който предлага голям потенциал за по-нататъшно развитие“, приветства новите лидери Том Киндерманс, управляващ директор на SAP в Централна и Източна Европа.

„С нетърпение очаквам да се впусна в това вълнуващо предизвикателство. Югоизточна Европа е изключително разнообразен регион, който предоставя голям потенциал както за съвместна работа, така и за уникалното позициониране на всяка една от тези красиви страни в региона. Работим усилено, за да гарантираме обща визия, мисия и стратегия, които ще ни подготвят за ерата след COVID-19, и за следващите пет години. Вярваме, че нашата бизнес стратегия ще се ръководи от талантливите ни служители и начина, по който пазарът ни възприема. Нуждаем се от промяна в настройката и мисленето си, за да утвърдим региона като следваща сила след Азия“, добави Йозефин Гала.

„Новата бизнес организация на глобално ниво е продължение на планираната трансформация, която е с по-голям фокус върху нашите клиенти. В същото време тя представлява и възможност за местния пазар да свърже комуникационни канали, продуктови стратегии, и да интегрира нашето портфолио от услуги. С това се завръщаме към основната ни мисия - да помогнем на бизнеса да работи по-добре. Аз също виждам това като възможност за растеж", подчерта Протокар. Облачното портфолио на SAP ще бъде основата за по-нататъшното развитие в региона. Междувременно, стратегическите продуктови области ще включват управление на потребителския опит, добро управление на човешките ресурси, интелигентно управление на финансовите ресурси, стратегически поръчки и усъвършенствани аналитични инструменти. Това ще бъде особено важно за компаниите в момент, в който сме изправени пред последствията от пандемията с COVID-19 “, добави той.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща