Kaufland България с две отличия от Германо-българската индустриално-търговска камара

Компанията беше наградена с първо място в категорията „Голямо предприятие“ и получи приз в категория „Социален ангажимент“.

Икономика / Технологии
3E news
704
article picture alt description

Kaufland България получи голямата награда в категория „Голяма предприятие“ на традиционната церемония по връчване на годишните награди на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Отличието беше връчено във връзка с направените от компанията инвестиции през 2019 г. за откриване на нови обекти в страната, обновяване на хипермаркети и разширяването на дейността на Kaufland IT HUB.

„За мен е чест да приема тази награда от името на целия ни екип. Трудно е да станеш първи. Още по-трудно е да бъдеш първи години наред. Затова не спираме да работим и да ставаме по-добри. Това е признание за усилията на всеки един от нашите над 6000 колеги“, каза Анна Кастрева, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България, на церемонията по връчването на наградите снощи. На нея компанията получи също приз в категория „Социален ангажимент“.

ГБИТК отличи компании, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения, за 16-и път. В церемонията вчера вечерта участваха вицепремиерът Томислав Дончев, германският посланик Кростф Айххорн, президентът на камарата Тим Курт и нейният главен управител Митко Василев, както и президентът на България Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

От стъпването си на българския пазар Kaufland България се превърна в значим фактор и стимул на националната и регионална икономика и инфраструктура по места с обща стойност на инвестициите от над 1.4 млрд. лева. През 2020 г. Kaufland България има верига от 60 хипермаркета в 34 града и повече 6 000 служители. Под мотото „Действията носят промяната“ Kaufland разгръща в България цялостна и последователна политика за корпоративна социална отговорност с редица измерения - от стимулиране на работата с български производители, през отговорност към служителите и грижа за околната среда до подкрепа на социално уязвими групи.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 60 хипермаркета в цялата страна.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща