ERP системите дават все по-големи възможности за развитие на бизнеса през 2020 г.

Икономика / Технологии
3E news
556
article picture alt description

ERP системата често е една от най-големите инвестиции, която всяка компания трябва да направи в определен етап от развитието си. Внедряването на такъв тип софтуер за управление на бизнеса е ефективно решение, което оказва благоприятно влияние върху всички нива в дадена компания, като човешки ресурси, счетоводство, производство, маркетинг и други. Разглеждайки ERP системата като критичен компонент на бизнеса, купувачите и ползвателите на софтуер от такъв клас, трябва да обърнат внимание не само на това, което предлага пазарът в момента, но и какви са тенденциите за развитие – това ни съветват от софтуерната компания ITC Consult.

През годините станахме свидетели на това, че ERP системите се развиваха, като голяма част от тях се превърнаха в истински платформи за управление на бизнеса, за да се адаптират към постоянно променящите се условия, потребностите на клиентите и различните иновации – като облачни технологии, машинно обучение и изкуствен интелект. Днес може да наблюдаваме напълно различен вид ERP системи от този, който познавахме преди двадесет или тридесет години, когато този тип софтуерни решения бяха много зависими от хардуерно обезпечаване, с ограничена функционалност и достъпни само за големите компании.

Още по-голямата автоматизация, все по-тясната интеграция с изкуствен интелект и достъп до качествени данни за бизнеса в реално време са само част от тенденциите при ERP системите през тази година. Продължава тенденцията от 2019 година за използване на облачни ERP системи. Решенията, базирани на облачни технологии правят ERP системите по-достъпни за малкия и средния бизнес, тъй като не изискват от тях скъпа ИТ архитектура и екип, който да я поддържа. През новата година акцент ще бъде и потребителското изживяване. Компаниите ще обърнат внимание на подобряването на потребителския интерфейс и дизайна на системите, за да направят работата на служителите,  които използват ERP системата по-удобна и приятна.

Функционалността и гъвкавите методологии за внедряване и надграждане също ще бъдат сред основните фактори при избор на ERP системи. Сигурността на данните и спазването на законовите изисквания ще са от особено значение за българския бизнес, след въвеждането на регулацията за защитата на личните данни и наредба Н-18 на НАП.

ITC Consult e първата изцяло консултантска IT компания в Пловдив. Компанията предлага системата за цялостно управление и контрол на бизнеса EnterpriseOne ERP, облачната аналитична услуга Power BI, облачната абонаментна услуга Office 365 и онлайн приложението CRM Box, което служи за управление на отношенията с клиентите.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща