AES България продължава да прилага строги мерки срещу COVID-19, за да гарантира здравето на своите служители и енергийната сигурност на страната

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“ произведоха общо 86 966 МВтч. електроенергия за българските потребители през третата седмица от извънредното положение заради пандемията с коронавирус

Енергетика / България
3E news
640
article picture alt description

AES България продължава да прилага строги мерки, за да гарантира работата на своите служители при безопасни и здравословни условия на труд с оглед на разпространението на COVID-19.  До територията на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“ е забранен достъпът на лица, които не са пряко ангажирани с енергопроизводствения процес, за да се намали рискът за здравето на служителите, които с работата си осигуряват непрекъснат цикъл на производство в двете централи.
    
Междувременно през третата седмица от извънредното положение в България заради пандемията с коронавирус ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“ произведоха общо 86 966 МВтч. електроенергия за българските потребители, което е 11,5% от общото потребление в страната за този период.

За периода 30 март – 5 април 2020 г. най-високотехнологичната въглищна централа в България ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ произведе 76 854 МВтч. електроенергия. Това е 10,2% от общо потребената за този период електроенергия в България.

За същия период най-големият ветроенергиен парк в България ВяЕЦ „Свети Никола“ осигури за българските потребители 10 112 МВтч. чиста електроенергия, което представлява 1,3% от общата електроенергия, потребена в България между 30 март и 5 април 2020 г.

„Ясно осъзнаваме ключовата роля на нашите енергийни мощности за България и в тази кризисна ситуация. Затова полагаме всички усилия да продължим да гарантираме енергийната сигурност, осигурявайки електроенергия за българските потребители, като в същото време ограничаваме риска за здравето на нашите служители. Ние вярваме, че само с общи усилия и отговорност можем да преодолеем всичко това и скоро ще можем да се върнем към нормалния ритъм на живот“, заяви Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща