15-ото издание на Конкурса „Иновативно предприятие на годината“ - 5 декември

Президентът на България Румен Радев ще връчи наградите на новостартиращи и утвърдени компании в 8 категории

Икономика / Технологии
3E news
861
article picture alt description

На 5 декември Президентът на България Румен Радев ще връчи наградите на 15-ото издание на Конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Новостартиращи и утвърдени компании от всички икономически сектори се борят за наградите в 8 категории. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на иновацията.

Наградата „Иновативно предприятие на годината“ се присъжда за внедряване на нов или значително усъвършенстван продукт и/или процес/услуга, довел до траен икономически ефект. Над 100 фирми са отличени за новаторските си разработки в конкурса от 2004 г. насам.

Отличените и номинираните фирми в конкурса „Иновативно предприятие на годината“ 2019 получават правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Награждаването в конкурса е част от ежегодния Национален иновационен форум „Иновации и икономически растеж“. Той ще се проведе на 5 декември 2019 г., четвъртък, от 10:00 ч. в София Хотел Балкан (бивш хотел „Шератон“), зала „Средец“.

На събитието се представя националният доклад Иновации.бг. Тази година докладът разглежда как водещата роля на бизнеса при осъществяването на изследователска и иновационна дейност влияе върху икономическия растеж.

В дискусията по годишния национален доклад Иновации.бг участват президентът Румен Радев, представители на правителството, експерти и предприемачи.

Националният иновационен форум „Иновации и икономически растеж“ се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и Единен център за иновации на БАН, в партньорство със сп. Икономика, онлайн портала Economic, Computer World, Kaldata.bg, списание "Българска наука" и „Успелите млади българи“.

За регистрация за участие във форума, моля попълнете  електронния формуляр ТУК не по-късно от 14:00 часа на 4 декември 2019 г.

Програма на Петнадесети Национален иновационен форум

За повече информация посетете интернет страницата на Фондация “Приложни изследвания и комуникации” или ни пишете на e-mail: innoaward(at)online.bg, тел: 02/ 9733000 (в. 437, 433).

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща