Total очаква края на петролната епоха през 2030 г.

Нефтогазовата компания придоби мрежа от зарядни станции за електромобили във Великобритания

Енергетика / Свят
3E news
1792
article picture alt description

Експертите от френската нефтогазова компания Total прогнозират, че след 2030 година, епохата на петрола в света ще приключи, пише агенция Bloomberg.

От компанията Total смятат, че в целия свят страните постепенно ще започнат да преминават към по-екологични енергоносители.

В частност, енергетиката ще се преустройва към природен газ.

Експертите от компанията са уверени, че именно „синьото гориво“ ще има ключова позиция на световния пазар на енергоносители. Що се касае до дългосрочните прогнози, от Total смятат, че има предпоставки да се смята, че значително ще нарасне търсенето на електричество през 2050 година. Именно чрез него ще се покриват до 40 % от потребностите на човечеството от енергия.

Сега дела на електричеството в света е от порядъка на 20 %.

Що се касае до самата компания Total, то топмениджмънтът планира да инвестира в слънчева и вятърна енергетика, а също така и в разработката на батерии и развитието на мрежи от зарядни станции за електромобили.

В частност на 29 септември стана ясно, че Total придобива във Великобритания мрежата от зарядни станции за електромобили Source London, се казва в съобщение на нефтогазовата компания. Мрежата от зарядните станции за електромобили, която Total придобива от Bollore Group и с около 1,6 броя. Total смята да зарежда мрежата със 100 % електроенергия от възобновяеми източници, доставяни от дъщерната компания Total Gas&Power Limited.

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща