ЧБТР засилва подкрепата си за малките и средните предприятия в Армения за справяне с кризата COVID-19

Икономика / Свят
3E news
602
article picture alt description

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) разширява подкрепата си за своя партньор Ardshinbank с 20 млн. щатски долара. Целта е да стимулира помощта за малките и средните предприятия (МСП) в Армения. Този пети механизъм за подкрепа на ЧБТР е израз на засиленото партньорство между двете банки за съвместно подпомагане на най-уязвимия в условията на сътресенията, причинени от пандемията COVID-19, бизнес сегмент.

Инструментът има падежен период от 5 години, което ще даде възможност на Ardshinbank да предложи така необходимото за малките и средните фирми  средносрочно финансиране за капиталови разходи и оборотни средства.

„В тези трудни моменти ЧБТР е съпричастна към усилията, които нашите държави-членки полагат, за да ограничат разпространението на коронавируса и да намалят отрицателното въздействие на пандемията върху личния и социалния живот и икономическата дейност. Предвид настоящите критични условия и промени в пазарните възприятия за риск и ликвидност, Банката продължава да подпомага най-уязвимия сегмент от компании - малките и средните предприятия, и да предоставя подкрепа, от която се нуждаят нашите държави-членки и бизнесът”, заяви президеннтът на ЧБТР Дмитрий Панкин.

Артак Ананян, председател на Управителния съвет на Ardshinbank, коментира: „Ние високо ценим дългосрочното партньорство с ЧБТР. В момента, когато предприятията, особено малките и средните, са изправени пред икономически затруднения, тази възможност за финансиране на арменските предприятия е много по-жизненоважна от всякога. Готови сме да помогнем на малките и средните фирми бързо да се справят с проблеми, които се изострят от настоящата извънредна ситуация “.

ЧБТР активно подкрепя развитието на сектора на малките и средните предприятия в Армения, като за целта досега е отпуснала над 130 милиона евро чрез местни финансови институции, включително 35 милиона щатски долара чрез Ardshinbank.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща