Цените на петрола растат

Енергетика / Свят
3E news
210
article picture alt description

Петролът в сряда поскъпва въз основа на информацията за намаляване на запасите в САЩ, а също така и заради очакването, че страните от ОПЕК+ може да предприемат мерки в подкрепа на цените на петрола.

Според данните на Американския институт за петрол (API), публикувани във вторник, запасите от петрол в САЩ през миналата седмица са спаднали с 4,27 млн. барела. Официалните данни на министерство на енергетиката на САЩ ще бъдат публикувани в сряда.

Според информацията на Ройтерс, ОПЕК+ може да обсъди възможността за по-значително намаляване на добива, ако разпространението на корона вируса доведе до рязък спад на търсенето на петрол.

Стойността на фючърса за месец март за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures тази сутрин е на ниво от 60,26 долара за барел, което е с 0,75 % или с 1,26 % над цената при затварянето на предишната сесия. Според резултатите от търговията във вторник фючърсът се увеличи с 0,19 долара или 0,32 % до 59,51 долара за барел.

Фючърсът за петрола сорт WTI за март на NYMEX поскъпва с 0,66 долара или с 1,23 % - до 54,14 долара за барел. При затварянето на предишната сесия договорът бе на ниво от 53,48 долара за барел, покачвайки се с 0,34 долара или 0,64 % в сравнение с предишната сесия.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща