Цените на медта се доближават до пиково ниво

Енергетика / Свят
3E news
532
article picture alt description

Цените на медта растат, доближавайки се до максимума, постигнат в средата на месец септември в резултат на данните за ускоряване на темповете за възстановяването на икономиката на Китай.

Най-активно търгуваните декемврийски фючърси за медта са поскъпнали по време на търговията в сряда с 1,3 % - до 3,028 долара за фунт, доближавайки се до нивото от 3,116 долара, постигнати на 18 септември.

От началото на годината цените са се увеличили с около 8 % и са се възстановили с около 40 % за изминалите шест месеца след разпродажбите в началото на годината. Цената на медта се срина слез затварянето на китайката икономика в началото на кризата, свързана с разпространението на коронавируса. Възстановяването на икономическата активност в страната вече обаче води до подем на котировките.

Около половината от световното търсене на мед се пада на Китай, което поставя производствения сектор в страната в основата на ръста на търсения метал, става ясно от публикация на The Wall Street Journal.

Индексът на мениджърите по покупки (PMI) в преработващата промишленост на Китай през септември 2020 година е нараснал до 51,5 пункта, което е максимумът от март в сравнение с 51 пункта месец по-рано, сочат данните на държавната статистика.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща