Цената на руския петрол сорт Urals падна под 19 долара за барел

Енергетика / Свят
3E news
755
article picture alt description

Стойността на петрола сорт Urals с доставка за Северозападна Европа при търговията на 18 март спадна под 19 долара за барел, което е най-ниското ниво от февруари 2002 година, съобщават от агенцията за анализи Argus.

“В абсолютно изражение Urals поевтинява с 5,25 долара за барел, до най-ниското ниво от февруари 2002 година – до 18,64 долара за барел“, пише агенцията.

Отбелязва се, че натиск върху цената е оказала информацията за увеличаване на увеличаване на доставките на сорта от прибалтийските пристанища през 1-5 април с 25 % спрямо аналогичния период на настоящия месец, примерно до 2 милиона барела на ден. Освен това стойността на Urals неотклонно се понижава поради появилите се по-рано в медиите съобщения за решението на Саудитска Арабия рязко да намали цените по договорите за априлските партиди.

Страните от ОПЕК+ не успяха на 6 март да се договорят за промяната на параметрите по сделката за ограничаване на добива на петрол и за продължаването й. В резултат от 1 април отпадат ограниченията, свързани с добива на петрол за страните, участвали в обединението.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща