Украинското министерство обещава на потребителите си алтернативни доставчици

Енергетика / Свят
3E news
279
article picture alt description

Министерство на енергетиката и околната среда на Украйна ще работи над това от 1 май потребителите да имат алтернативни доставчици на газ, се казва в съобщение на ведомството, позовавайки се на изявление на министър Алексей Оржел.

„Ще работим над това от 1 май всеки потребител да има алтернативен доставчик на газ, за да се гарантира, че всеки украинец (това е предвидено в инвестиционните програми на регионалните газови компании) да разполага с ефективно и правилно актуално счетоводно измерване на газа“, е казал още Оржел. По думите му, това ще осигури възможност на потребителите да избират най-ниската тарифа сред различните доставчици. Според него газ ще доставят тези инфраструктурни компании, които вече са на пазара.

„Например регионалният доставчик на електрическа енергия ще може да доставя и газ. Ако си купувате от една компания електрическа енергия и газ, те ще ви направят отстъпка. Те трябва да се конкурират за вас. Такъв доставчик може да стане „Укрпочта“. Тя достига до всеки, доставя сметките до всеки украинец. Това означава, че ще може да събира стоките в един пакет и да казва: „Купувайте от мен, по-евтино е“, е обяснил министърът на енергетиката. Според него, такъв подход ще осигури възможност да излязат на пазара на газ компании, които умеят да работят с потребители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща