САЩ през февруари ще увеличат добива на шистов петрол и газ

Енергетика / Свят
3E news
386
article picture alt description

Добивът на шистов петрол от големите нефтогазодобивни райони в САЩ през февруари ще се увеличи в сравнение с януари с 22 хил.барела или с 0,24 % - до 9,2 млн. барела на ден, прогнозира агенцията за енергийна информация към министерство на енергетиката на САЩ (EIA).

Най-голямо увеличение на добива се очаква от находището Permian – с 45 хил. до 4,803 млн. барела на ден. Добивът от Bakken ще нарасне с 5 хил. барела до 1,526 млн. барела, а от Appalachia и Haynesville няма да се промени и ще остане на нивото от 166 хил. и 40 хил.барела съответно, смятат от EIA.

В същото време според EIA добивът през следващия месец от Anadarko ще спадне с 16 хил. барела до 535 хил. барела, от Eagle Ford – със 7 хил. до 1,369 млн. барела на ден, от Niobrara – с 5 хил. до 761 хил. барела на ден.

EIA очаква също така през февруари ръст на добива на газ от всички тези находища с 65 млн. куб фута – до 85,985 млрд. куб фута на ден.

Според информацията общият брой на незавършените кладенци от находищата в големите нефтогазодобивни райони на САЩ е спаднал в сравнение с предишния месец с 50 – до 7 573. Незавършените кладенци се приемат като резерв, необходим за бързо увеличаване на добива в случай на ръст на цените на петрола, извън зависимостта от темповете на сондажна активност. 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща