„Росатом“ с над 30 делегати на Международния младежки ядрен конгрес в Сидни

Енергетика / Свят
3E news
417
article picture alt description

На 9 март в Сидни бе отрит Международния младежки ядрен конгрес 2020, чийто партньор е руската държавна корпорация „Росатом“. Основна тема на форума е човешкото, технологичното и научното разнообразие в атомната индустрия. Обръщение към Конгреса в централния панел направиха Вадим Титов („Русатом - Международна мрежа“), Адриан Патерсън (Австралийска организация за ядрени науки и технологии), Сюзан Яворовски (Министерство на енергетиката на САЩ), както и представители на Международната агенция за атомна енергия.

„Разнообразието и различията ни дават ново преживяване. За атомната индустрия това означава откритост, готовност за приемане на най - добрите практики и споделянето им с колеги от цял свят. За мен лично, както и за „Росатом“, това е много ценно“, отбеляза Вадим Титов.

Конгресът ще продължи до 13 март, а доклади ще изнесат повече от 30 участници от руската младежка делегация, представляваща 20 предприятия от „Росатом“.

На 11 март Полина Лайън, ръководител на програмите за устойчиво развитие на „Росатом“, ще бъде лектор в  сесия на тема: „Как младите професионалисти променят лицето на атомната индустрия“.

По време на целия Конгрес ще има интерактивен щанд, посветен на 75-ата годишнина на руската атомна индустрия, където млади експерти от сектора представят основните направления в дейността на „Росатом“.

Международният младежки ядрен конгрес е основан през 1997 г., като обществена организация с нестопанска цел и мрежа, обединяваща студенти и млади професионалисти от 51 страни, участващи в различни направления на атомната индустрия. Дейностите на организацията са насочени към разработване на нови подходи за популяризиране на предимствата на атомната енергия като част от балансирания енергиен микс. Нейна цел е и насърчаване на по-нататъшното мирно използване на ядрената наука и технология в полза на човечеството, както и трансфер на знания от сегашното поколение водещи учени към следващите генерации.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща