Путин обяви, че режимът на неработните дни в Русия във връзка с коронавируса се удължава до 30 април

Икономика / Свят
3E news
378
article picture alt description

Президентът на Русия Владимир Путин обяви за решението си за продължаване на режима на неработни дни до края на април при запазване на заплатите. „Взех решение режимът на неработните дни да бъде продължен до края на месеца, тоест до 30 април включително, подчертавам при запазване на работните места и заплатите“, каза Путин в телевизионно обръщение. Той отбеляза, че заплахата от коронавируса остава.

„Както смятат специалистите по вирусология, пикът на епидемията в света още не е преодолян, в това число и в нашата страна“.

Президентът на Русия заяви, че неработната седмица, а също и режимът на самоизолация, обявен в Русия във връзка с разпространението на коронавируса ще даде възможност да бъде спечелено време за изпреварващи действия.

„Неработната седмица, обявена в цялата страна, а също така и режимът на самоизолация, предписана за жителите на много региони, ще ни позволи да спечелим време за изпреварващи действия за мобилизиране на всички органи на властта за натрупване на ресурси в системата на здравеопазването“,  каза Путин.

Освен това по думите на руския президент това ще даде възможност за максимално ефективна борба с епидемията, използвайки както руският опит, така и практиките на другите страни.

Путин отбеляза също така, че властите не са успели да обърнат ситуацията в Москва, независимо от положените усилия от властите в града. Едновременно с това по думите на Путин „ситуацията се променлива и в регионите, като в отделните окръзи е различна“. „Страната ни е много, много голям, плътността на населението  е различна“, отбеляза Путин.  По думите му има и региони, в които засега не е отбелязан нито един случай. Това по думите на президента означава, че твърдите ограничения трябва да съответстват на ситуацията, която се запазва.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Москва са се увеличили до 2475 души, съобщава от своя страна Интерфакс, позовавайки се на данните на оперативния щаб. Общият брой на заболелите в Русия за денонощие е 771 и надхвърля 3 500 души в 76 региона.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща