Путин и Тръмп обсъдиха петролния пазар и борбата с коронавируса

Икономика / Свят
3E news
307
article picture alt description

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп обсъдиха в телефонен разговор ситуацията на пазара на пазара на петрола и борбата с коронавируса.
„Държавните глави изразиха сериозна загриженост във връзка с мащабното разпространение на коронавируса в света и се информираха взаимно за предприеманите от Русия и САЩ мерки за противодействие на тази заплаха. Обсъдена бе възможността за по-тясно взаимодействие между двете страни в това направление“, се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл.
„Обменено бе и мнение по настоящото състояние на световния пазар на петрол. Договорени бяха руско-американски консултации по този въпрос чрез министрите на енергетиката“, се казва в съобщението.

Засегнати са и някои от въпросите на двустранните отношение. Путин и Тръмп са се договорили и за продължаване на личните контакти. Продължителният телефонен разговор е бил по инициатива на американската страна, отбелязват от русата пресслужба.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че Русия във връзка с пандемията COVID-19 е изпратила за САЩ самолет с медицинско оборудване, става ясно от съобщение на ТАСС.

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща