Последната ТЕЦ на въглища в Стокхолм затваря през пролетта на 2020 г.

Енергетика / Свят
3E news
713
article picture alt description

Последният блок на електроцентралата Vartaverket в Стокхолм, работеща на въглища ще затвори в края на отоплителния сезон, става ясно от съобщение на енергийната компания Fortum.

“Съвместното предприятие Fortum Stockholm Exergi затваря последният си котел за производство на електроенергия и топлоенергия при електроцентралата Vartaverket в Стокхолм в края на отоплителния сезон – пролетта на 2020 г. Затварянето става две години по-рано от планираното“ , се казва в съобщението.

През 2016 г. Stockholm Exergi замени голяма част от старото въглищно енергопроизводство на Vartaverket с биогориво.

Stockholm Exergi е енергийна компания, разположена в Стокхолм и собственост на града и Fortum. Клиентите на Stockholm Exergi са от порядъка на 800 хиляди. Освен това системата за централизирано охлаждане се използва в над 400 болници, центрове за обработка на данни и други предприятия.
Fortum Corporation е финландска държавна енергийна компания, с над експерта. Обемът на продажбите й през 2018 г. се изчислява на 5,2 млрд. евро. 57 % от производството на електроенергия е без емисии на СО2, а акции от Fortum се котират на Nasdaq Helsinki.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща