Петролът стартира с поскъпване

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
509
article picture alt description

Петролът във вторник поскъпна, макар и слабо, поради опасенията за спад на доставките от Венецуела, а също така и заради очакванията, че ОПЕК ще продължи споразумението за ограничаване на добива. Проблемите с енергоснабдяването във Венецуела доведоха до спад на производството на петрол в страната, което и без това спадна значително, заради икономическата и политическа криза в страната. В същото време Саудитска Арабия се готви също да намали производството.


Според данните от търговията на 12 март, стойността на договора за месец май за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се повиши с 0,09 долара или 0,14 % до 66,67 долара за барел.


Фючърсът за април за петрола сорт WTI на NYMEX поскъпна с 0,8 долара (0,14 %) - до 56,87 долара за барел.


Тази сутрин цените на петрола продължават да се повишават, след огласяването на данните от Американския институт за петрол (API), че количествата в нефтохранилищата в САЩ през миналата седмица са спаднали с 2,580 млн. барела на ден.


Фючърсът за месец май за петрола сорт Brent тази сутрин стартира с повишение от 0,21 долара или 0,31 % - до 66,88 долара за барел.
Котировката на априлския договор за петрола сорт WTI поскъпва с 0,29 долара или 0,51 % - до 57,16 долара за барел.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща