Петролът стартира с понижение

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
545
article picture alt description

Цените на петрола в понеделник стартират със спад.

Фючърсът за месец май за петрола сорт Brent на Лондонската борса ICE Futures  тази сутрин стартира със спад от 16 цента – до 67, 00 долара за барел, но малко по-късно се котира на ниво от 67,04 долара за барел, което е спад от 0,17 долара за барел. В петък договорът се понижи с 0,07 долара – до 67,16 долара за барел.

Договорът за петрола сорт WTI с доставка за април на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 0,23 долара или 0,38 % - до 58,29 долара за барел. При предишната сесия договорът за април за WTI спадна с 0,9 долара или 0,15 % - до 58,52 долара за барел.

През миналата седмица Brent поскъпна с 2,2%, а WTI – с 4,4 %.

Страните от ОПЕК+ са близо до изпълнението на споразумението за ограничаване на добива на петрол до 90 %, заяви в неделя пред журналисти в Баку министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих. По думите му, обединението на страните, добиващи петрол трябва да продължат ограничението поне до юни. „През февруари бяхме близо до изпълнение на сделката до 90 %. Смятам, че през месец март ще сме в състояние да постигнем 100 % изпълнение, каза той. Според него тенденцията за последните 6 месеца показва също, че страните са в състояние за изпълнение на сделката през първото полугодие напълно.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща