Петролът стартира с леко повишение на цените

Енергетика / Свят
3E news
379
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в петък стартират с повишение, сочат данните от търговията.

Отново в подкрепа на пазара в петък се оказва изявлението на икономическия съветник на Белия дом Лари Кадлоу, че САЩ и Китай са много близко до сключване на междинно търговско споразумение, но американския президент Доналд Тръмп засега не е готов да го подпише.

В същото време, според данните на Министерство на енергетиката на САЩ, публикувани по-рано, запасите от петрол в страната за трета поредна седмица се увеличават – с 2,2 млн. барела. Резервите от бензин за пръв път от седем седмици нарастват – с 1,86 млн. барела, а на дестилати - намаляват с 2,48 млн. барела.

Добивът на петрол в САЩ през миналата седмица също расте с 200 хил. барела на ден – до рекордните 12,8 млн. барела на ден.

Стойността на януарския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 62,62 долара за барел, което е с 0,34 долара или 0,55 % над стойността при затварянето на предишната сесия. Според данните от търговията в четвъртък, цената на договорите спадна с 0,09 долара или 0,14 % до 62,28 долара за барел.

Фючърсът за петрола сорт WTI на NYMEX поскъпва с 0,34 долара или 0,69 % - до 57,11 долара за барел. Според данните, при предишната сесия, договорът се понижи с 0,35 долара или 0,61 % - до 56,77 долара за барел.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща