Петролът стартира без съществени промени след увеличението в понеделник

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
528
article picture alt description

Петролният пазар реагира в понеделник на новините около заседанието на министерската мониторингова комисия на ОПЕК+, което се състоя в Баку и съответно премина към повишение.

Според данните от търговията на 18 март стойността на майския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се повиши с 0,38 долара или 0,57 % до 67,54 долара за барел.

Априлският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поскъпна с 0,57 долара или 0,97 % - до 59,09 долара за барел.

Тази сутрин цените на петрола се променят незначително. Фючърсът за месец май за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин стартира с повишение от 0,09 долара или 0,13 % до 67,63 долара за барел.

Стойността на фючърса за WTI за април на NYMEX се увеличава с 0,03 долара – до 59,06 долара за барел.

Както заяви министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих, страните, членуващи в ОПЕК+ са близки до изпълнение на споразумението за ограничение на добива на петрол до 90 %. Освен това, според него трябва да бъде продължено споразумението по ограничение на добива на петрол.   Както коментират експертите, думите на министъра са засилили очакванията за продължаване на споразумението за ограничаване на добива на петрол.

Страните по време на заседанието си в понеделник  решиха да отложат извънредното заседание на срещата на ОПЕК+ на ниво министри от април за месец май, предвид несигурността по отношение на доставките от Иран и Венецуела.

Играчите на пазара са в очакване на данните за запасите от горива в САЩ, като днес се очакват тези от API, а в сряда от EIA.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща