Петролът стартира понижение на цените

Енергетика / Свят
3E news
220
article picture alt description

Цените на петрола в четвъртък се понижават, след повишението в сряда в резултат на данните за спад на запасите от нефт в САЩ за втора поредна седмица, сочат данните от търговията.

Влияние върху пазара оказват влошените перспективи за възстановяването на световната икономика и съответно търсенето на петрол поради възобновяването на ръста от заразените от коронавирус в света.

Според данните на министерство на енергетиката на САЩ, публикувани в четвъртък, търговските запаси от петрол в страната през миналата седмица са спаднали с 1,64 млн. барела – до 494,41 млн. барела. Резервите от бензин са се понижили с 4,03 млн. барела до 227,5 млн. барела. Търговските запаси от дестилати са намалели с 3,36 млн. барела – до 175,94 млн. барела.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин тази сутрин започна със спад до ниво от 41,36 долара за барел, което е с 0,41 долара или с 0,98 процента под цената при затварянето на предишната сесия. Малко по-късно обаче Brent се възстанови до 41,65 долара за барел. В сряда фючърсите поскъпнаха до 41,77 долара за барел.

Цената на фючърсите за ноември за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) първо се понижиха до 39,42 долара за барел, но по-късно се възстановиха и се търгуват на ниво от 39,72 долара за барел. Вчера фючърсите поскъпнаха до 39,93 долара за барел.

Цените на петрола, според анализаторите, ще останат под натиск, тъй като пазарът е много чувствителен към ситуацията свързана с разпространението на коронавируса и ограничителните мерки, които въвеждат различните страни.  

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща