Петролът продължава да поевтинява

Енергетика / Свят
3E news
218
article picture alt description

Петролните цени продължават да се понижават, след като вече отбелязаха спад до най-ниското си значение от октомври, сочат резултатите от предишните търгове. В частност това се дължи на опасенията по отношение на търсенето на енергоносители заради избухването на пневмонията в Китай, предизвикана от неизвестен корона вирус.

Стойността на мартенския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е от порядъка на 59,12 долара за барел, което е с 0,20 долара или 0,34 % под цената при затварянето на предишната сесия. При търговията в понеделник фючърсите спаднаха с 1,37 долара или 2,26 % - до 59,32 долара за барел.

Фючърсът за петрола сорт WTI на NYMEX поевтинява с 0,12 долара или 0,23 % - до 53,02 долара за барел. При затварянето на предишната търговия цената на договора бе на ниво от 53,14 долара за барел, спадайки с 0,98 долара или 1,81 % в сравнение с предишната сесия.

В Китай за изтеклите дни броят на смъртните случаи с пневмония, предизвиквана от новия тип корона вирус се е увеличил до 106 души, а броят на заболелите е достигнал 4 хил. 515, според съобщение на властите на страната.

В зависимост от това как ще се развива ситуацията в Китай, наблюдателите на пазара коментират, че цената на WTI може да падне до 47-50 долара за барел, а на Brent – до 55 долара за барел.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща