Петролът прави опит а възстановяване след срива в понеделник

Енергетика / Свят
3E news
246
article picture alt description

Петролът тази сутрин поскъпва след вчерашния срив на цените. В същото време натиска върху пазара, който е заплашен от огромен излишък и ниски цени остава, коментират анализаторите.

Стойността на майския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 22,88 долара за барел, което е с 0,12 долара или 0,53 % под цената при затварянето на предишната сесия. Според данните от търговият в понеделник цената на фючърса се срина с 8,7 % или с 2,17 долара до 22,76 долара за барел.

Фючърсът за петрола сорт WTI на NYMEX поскъпва с 0,98 долара или 4,88 % - до 21,07 долара за барел. При затварянето на предишната търговия цената на договора се срина с 1,42 долара или с 6,6 % - до 20,09 долара за барел.

Наблюдателите очакват реакцията на пазара след вчерашният разговор между президентите на Русия и САЩ и договорката за консултации между енергийните министерства на двете страни. Експерти вече предполагат опит за консолидиране на усилията на ниво по-високо от ОПЕК, тъй като картината за петролния сектор става все по-плашеща на фона на разпространението на коронавируса. Става въпрос за бъдещето не само на компаниите, добиващи петрол, но и за нефтодобиващите заводи, а и за горивата. Задълбочаването на кризата може да удари много сериозно транспортния сектор от две страни.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща