Петролът поскъпва незначително

Енергетика / Свят
3E news
271
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник вечерта се люшкат между разнопосочна търговия и несъществено поскъпване. Участниците на пазара очакват все още подобряване на търсенето на горива предвид мерките за подкрепа на икономиката. В същото време преценяват внимателно постъпващите данни за състоянието на световната икономика. В частност те следят и сигналите, дадени от администрацията на САЩ по отношение на бъдещите отношения с Иран. В частност става въпрос за преразглеждане на санкциите за износ на петрол, наложени от администрацията на Тръмп. И това няма да е единствената стъпка на новоизбрания президент в този сектор.

Според данните от търговията цената на мартенските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures към момента на публикуване на информацията нараства незначително – плюс 0,12 долара или с 0,32 % до 55,59 долара за барел.

Договорите за март за петрола сорт WTI се увеличават с 0,14 долара или с 0,27 % до 52,41 долара за барел.

От Goldman Sachs изразяват мнение, че цените на петрола тази година ще получат подкрепа от пакета за икономически стимули в размер на 1,9 млрд. долара, предложен от президента Джо Байдън. Пазарите обаче не са достатъчно убедени, въпреки слабите положителни данни.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща