Петролът поевтинява след повишението в петък

Енергетика / Свят
3E news
294
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта се понижават в очакване на заседанието на министерската мониторингова комисия на ОПЕК+ (JMMC), планирана за 15 юли.

Анализаторите от ОСВС, цитирани от S&P Global Platts коментират, че рекордно високото ниво на резерви от страна на САЩ и втората вълна от коронавируса водят до предположения, че през тази седмица ОПЕК+ може да вземе неочаквано решение за продължаване на ограничението от 9,7 млн. барела на ден и през следващия месец.

Други анализатори обаче смятат, че продължаване на това ограничение няма да има и през август вече ще се премине към следващото ниво от 7,7 млн. барела на ден.

Наблюдателите на пазара следят внимателно и за броя на новозаразените от коронавирусната инфекция. В САЩ през последните четири дни броят им надхвърля 60 хиляди. Ръст се отчита и за Бразилия, Индия, ЮАР.

Стойността на септемврийските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 42,95 долара за барел, което е с 0,29 долара (0,67 %) под цената при затварянето на предишната сесия. При търговията в петък договорите поскъпнаха с 0,89 долара или с 2,1 % - до 43,24 долара за барел.

Фючърсите за петрола сорт WTI на NYMEX спаднат с 0,30 долара или с 0,74 % - до 40,25 долара за барел. В петък стойността на договорите се увеличи с 0,93 долара или с 2,4 % - до 40,55 долара за барел.

Според Dow Jines Market Data, през миналата седмица петролът сорт WTI поевтиня с 0,3 %. Обратно – Brent се увеличи с 1 %.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща