Петролът поевтинява

Енергетика / Свят
3E news
186
article picture alt description

Цените на петрола тази сутрин се понижават след вчерашното рали, сочат данните от търговията. Стойнстта на октомврийските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures е на ниво от 43.81 долара за барел, което е с 0,34 долара или с 0,77 % под цената при затварянето на предишната сесия. При търговията в понеделник договорите поскъпнаха с 0,63 долара или с 1,5 %.

Фючърсите за септември за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) намаляват с 0,28 долара или с 0,68 % - до 40,73 долара за барел. При търговията в понеделник стойността им се увеличи с 1,8 процента или с 0,74 долара.

В понеделник търговията стартира с понижение, но в късните следобедни часове тенденцията се промени заради надхвърлящите прогнозните очаквания статистически данни. В частност индексът за деловата активност в производственият сектор в САЩ през юли 2020 г. не повиши до 54,2 пункта от юнските 52,6 пункта. Значението на индикатора се оказа най-високото от месец март.

Оптимизмът на инвеститорите нарасна и в резултата на новината за началото на третия етап от изпитването на препарата за предупреждение за COVID-19, който се разработва от американската фармацевтична компания Eli Lilly & Co.

В същото време участниците на пазара следят внимателно и резултатите от втория етап за ограничаване на добива на петрол на ОПЕК+ в сила от първи август. Както вече е ясно това ще доведе до 2 млн. барела петрол повече на пазара и опасенията за търсенето се отразяват върху ценовите нива.  

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща