Петролът все още поевтинява

Енергетика / Свят
3E news
444
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник вечерта все още поевтиняват поради опасенията за търсенето на горива в резултат на влошаващите се данни за разпространението на коронавируса, сочат данните от търговията.

Цената на мартенските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures намалява с 0,37 долара или с 0,67 % до 54,73 долара за барел спрямо цената по договорите от предишната сесия.

Фючърсите за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) намаляват с 0,27 долара или с 0,52 % до 52,09 долара за барел в сравнение с цената от предишната сесия.

Опасенията за търсенето на петрол продължават да оказват натиск върху пазара.  Участниците на пазара обръщат внимание на високия брой заразени с коронавируса – 95 милиона души и над 2 млн. с летален изход. Освен това, независимо от масовата ваксинация, започнала в редица страни заболеваемостта остава висока, а очакванията за сваляне на ограничителните мерки отстъпват. Въвеждането на нови локдауни съответно ще се отрази негативно на търсенето на нефт. В допълнение по-силният долар и намаляващият оптимизъм на участниците на пазара оказват също своето влияние.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща