От Берлин определят като неуместна идеята за съветник на Байдън за „Северен поток 2“

Енергетика / Свят
3E news
525
article picture alt description

От немския Бундестаг са определили като „неуместно“ предложението за съветник на президента на САЩ Джо Байдън за „Северен поток 2“

„Както и преди смятам за изключително неуместно ние да обсъждаме със САЩ нашата енергийна политика. Затова отхвърлям това предложение“, е заявил председателя на комисията по енергетика към германския Бундестаг Клаус Ернст.

„Строителството на „Северен поток 2“ е изключително европейска работа, той има всички необходими разрешение и затова трябва да бъде завършен бързо“, е добавил той, цитиран от местни и международни агенции.

По-рано експертът по външна политика Николас Бърнс, консултираш Джо Байдън по време на предизборната му кампания предложи прекратяване на действието на санкциите срещу газопровода „Северен поток 2“, ако европейците своевременно спрат строителството. Според мнението на Бърнс, такава стъпка би дала на Германия и новите управляващи в САЩ време за обсъждане на проекта и уреждане на конфликта.

Газопроводът „Северен поток 2“ предвижда изграждането на две тръби от газопровод с капацитет от 55 млрд. куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща