„Нафтогаз“ не очаква постигане на споразумение в рамките на тристранната газова среща

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
560
article picture alt description

Украинската компания „Нафтогаз“ не очаква постигането на финално споразумение в рамките на тристранната газова среща за газа, която ще се проведе на политическо ниво на 21 януари. Това според агенция УНН е съобщил главният изпълнителен директор на „Нафтогаз“ Юрий Витренко.
Както е известно за вторник, 15 януари бе планирана експертна тристранна среща за газа между представители на Русия, Украйна и Европейския съюз, но тя така и не се състоя. Затова пък, както отбелязва Прайм, представителите на Киев са провели среща с представители на Европейската комисия.

„Предвид липсата на руски експерти на  днешните консултации едва ли може да се очакват финални договорености на политическо ниво през следващата седмица“, цитира думите на Витренко УНН.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович в началото на януари тази година съобщи, че тристранните преговори за газа с Русия и Украйна ще се проведат в Брюксел на 21 януари. Витренко пък твърдеше за среща на експертно ниво на датата 15 януари. В понеделник, пък РИА Новости, позовавайки се на представител от ЕК съобщи, че преди срещата на ниво министри, не е планирана среща на ниво експерти.
Междувременно във вторник руските агенции съобщиха, че руският министър на енергетиката Александър Новак е потвърдил участието си в тристранната газова среща.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща