МААЕ и „Росатом“ склюиха споразумение за подготовка на кадри

Енергетика / Свят
3E news
371
article picture alt description

 

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и Техническата академия на „Росатом“ сключиха споразумение, според което учебната институция ще съдейства на страните-членки на МААЕ при подготовката на кадри и подобряване на управленските умения в областта на атомната енергетика и промишлеността. Това се случи по време на конференция на МААЕ за измененията на климата и ролята на атомната енергетика, която завърши преди дни във Виена.

Събитието, в което участваха над 550 представители от 79 държави и 18 международни организации, бе организирано с подкрепата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и нейната структура – Агенцията за ядрена енергия.

В дискусиите от страна на „Росатом“ се включи Полина Лион, ръководител на Проектния офис на програмата за устойчиво развитие. В доклада си тя отбеляза предизвикателствата, свързани с регулациите в областта на устойчивото развитие. Като пример Лион посочи Таксономията (единната система за класификация) на ЕС за устойчиво финансиране и отбеляза, че независимо от прекия принос на атомната енергетика за постигане на поне шест от целите за Устойчиво развитие на ООН, подготвената от ЕС класификация не включва атомните проекти като потенциално „устойчиви“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща