Компанията NX Uranium Inc. излиза от урановия бизнес

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
3470
article picture alt description

Компанията NX Uranium Inc (САЩ) е обявила излизането си от бизнеса по добив на уран. След пълна смяна на ръководството и преминаване в друг щат компанията смята да се заеме с бизнес с коноп.

Компанията  NX Uranium Inc., до 2014 г. известна като "Montrose Energy Group, Inc. Придоби през 2013 г. земя в щата Юта, на която е разположен закрит през 70-те години уранов рудник. Компанията планираше да възобнови добивът на уран в рудника, след като цените на урана надхвърлят на спотовия пазар нивото от 60 долара за фунт.

В прессъобщение, разпространено на 27 декември 2018 г. , цитирано и от Bloomberg се казва, че NX Uranium Inc напълно е обновила състава на ръководството на компанията. В съобщението се казва също така, че компанията излиза от урановия бизнес и придобива „напълно интегриран“ бизнес, свързан с коноп в Орегон. (anticipate the acquisition of a fully-integrated cannabis business in southern Oregon, with operating entities including a grow operation, dispensary, distribution facilities and a grower supply. ). Досега основният офис на компанията бе в Луизиана.

На сайта на компанията няма информация за промените, като последната новина освен това е от 1 април 2014 г.

Новото ръководство на NX Uranium Inc. е от хора от тексаски компании. Вестник Dallas News, цитиран от atominfo.ru предполага, че смяната на дейността на NX Uranium може да е свързана с препродажбата й на външни инвеститори.


Бившият генерален директор и председател на съвета на директорите на NX Uranium Джон Конрой в коментар за Dallas News казва с увереност, че цената на урана ще расте. По думите му обаче NX Uranium не е могла да издържи толкова, колкото е необходимо за възстановяване на благоприятните условия на пазара на уран.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща