Как носенето на предпазни маски стана ключ за бързото възстановяване на икономиката на САЩ

Препоръката е на управителя на клона на Федералния резерв на САЩ в Далас Робърт Каплан

Икономика / Свят
3E news
297
article picture alt description

Носенето на предпазни маски за забавяне разпространението на коронавируса е ключът за бързото възстановяване на икономиката на САЩ, заяви Робърт Каплан, управителят на клона на Федералния резерв на САЩ (Фед – централната банка на САЩ) в Далас, в интервю за Fox Business Network, съобщи „Ройтерс“.

„Начинът, по който вирусът протича и нивото на заболеваемост, ще окажат пряко влияние върху това колко бързо расте нашата икономика“, подчерта Каплан.

„Така както монетарната и фискалната политика играят една от ключовите роли, основната икономическа политика сега е мащабното носене на маски и добросъвестното прилагане на здравните препоръки. Ако се справим добре, ще растем по-бързо“, добави Каплан.

Икономистите на Goldman Sachs Group препоръчха по-рано, че носенето на маски ще увеличи шансовете за по-бързо възстановяване. Властите в няколко щата са въвели задължителното носене на маски, въпреки че при някои големи огнища на COVID-19, като Флорида, тази мярка е доброволна.

Кой е Робърт Каплан

13-ият управител и главен изпълнителен директор на клона на Федералния резерв на САЩ (Фед) в Далас от 8 септември 2015 година, е сред авторитетните имена от борда на Фед, чието мнение се следи много внимателно от наблюдатели и пазарни участници. Роден е през 1957 година и е израснал в град Prairie Village, щата Канзас, получава бакалавърска степен по бизнес администрация от Университета на Канзас и магистърска степен по бизнес администрация от Harvard Business School.

Преди да поеме управлението на Фед в Далас, е бил професор по мениджърска практика в Harvard Business School, като се присъединява през 2006 година към преподователския екип на бизнес училището към Харвардския университет, което Каплан е завършил. Преди това 23 години работи за финансовата група The Goldman Sachs, като става съдружник през 1990 година и член на Управителния комитет, като отговоря за инвестиционното банкиране и управление на инвестициите на групата.

Автор е на три много популярни книги, които не са преведени на български, сред които: What You Really Need to Lead: The Power of Thinking and Acting Like an Owner (Какво наистина трябва да ръководите: Силата на мислене и поведение като собственик); What You're Really Meant To Do: A Road Map for Reaching Your Unique Potential (Какво наистина искате да направите: Пътна карта за постигане на вашия уникален потенциал); What to Ask the Person in the Mirror: Critical Questions for Becoming a More Effective Leader and Reaching Your Potential (Какво да попитате лицето в огледалото: Критични въпроси, за да станете по-ефективен лидер и да постигнете своя потенциал).

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща