Енергийният регулатор във Франция е одобрил правилата за достъп до електроенергийната връзка с Англия, в случай на Brexit без сделка

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
775
article picture alt description

Според съобщение на френската енергийна Комисия по регулиране, от 31 март ще се провеждат всекидневни търгове за разпределение на мощностите по подводния високоволтов  електропровод (известна като междусистемна връзка IFA с капацитет 2000 MW).

Енергийната комисия по регулиране на Франция (CRE) е утвърдила правилата за достъп до високоволтовия електропровод между Франция и Великобритания в случай на Brexit (излизането на Великобритания от ЕС) без сделка. Това се казва в съобщението, публикувано на интернет страницата на френския енергиен регулатор.

„С цел осигуряване на непрекъснатост при обмяна на електроенергия между Франция и Великобритания, CRE утвърди правила, които ще се прилагат в случай на излизане на Великобритания от ЕС на 29 март 2019 г. без споразумение по Brexit”, се казва в съобщението.

Според CRE, ежедневните търгове по разпределяне на капацитет по подводния електропровод ще се провеждат с начало 31 март. В случай, че няма отлагане на датата за излизане на Великобритания от ЕС, или подписване на споразумение към тази дата, по-специално, европейската разпоредба за разпределяне на капацитет няма да се прилага за Обединеното кралство от 30 март.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща