Вятърната и слънчевата енергетика са били най-големият производител на електроенергия в Германия през април

Енергетика / Свят
3E news
705
article picture alt description

Вятърната и слънчевата енергетика са най-големият производител на електроенергия в Германия, според резултатите от месец април. Производството на вятърна енергия е било в обем от 9 ТВтч, а от фотоволтаична слънчева енергия – 7 ТВтч. Това става ясно от информацията на enrgy-charts, базирана на данните на системните оператори за нето производството на електроенергия за „обществено потребление“.  В тази статистика не се отчита потреблението на електроенергия от самите електроцентрали, а също така производството на електричество от промишлените предприятия за собствени нужди.  

В същото време намаляването на потреблението на електроенергия заради карантината, наложена във връзка с разпространението на коронавируса е изиграла своята роля в повишаването на дела на вятъра и слънцето, въпреки че и до началото на пандемията вятърната енергетика се нареждаше на първо място по производство на електроенергия.

Поради слънчевото време през април, както става ясно от данните, дела на слънчевата енергетика в производството на електроенергия за посочения месец за пръв път е достигнал 20 процента. 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща