В Словакия тестваха летящ автомобил от ново поколение

Енергетика / Свят
3E news
664
article picture alt description

В Словакия се проведоха летателни изпитания на летящ автомобил от ново поколение, разработка на Klien Vision, съобщава компанията.

През тази седмица превозното средство е изпълнило два полета на височина от няколкостотин метра на летището в Пиещани. По думите на разработчика на модела, професор Stefan Klien, основните параметри на полета са потвърдили всички теоретични концепции и изчисления, на които е основана разработката на летящата кола.

AirCar V5 се трансформира от пътно превозно средство в самолет за по-малко от три минути.  Нейната особеност е прибиращото се крило.

Двуместният модел тежи 1100 килограма и може да носи допълнителен товар до 200 килограма. Превозното средство е с 1,6-литров двигател BMW, ефективната му мощност е 140 конски сили, прогнозният обхват е хиляда километра, разходът на гориво по време на полета е 18 литра в час. Скоростта на полета е около 200 километра в час.

Повече може да прочетете на: https://www.klein-vision.com/aircar-the-flying-car-passed-flight-tests-next-stop-driving-a-new-market

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща