Британският външен министър поема функциите на Борис Джонсън

Икономика / Свят
3E news
896
article picture alt description

Външният министър на Великобритания Доминик Рааб поема функциите на заразения с коронавирус британски премиер Борис Джонсън, предаде БНР. Самият Джонсън бе преместен в интензивно отделение на болницата “Свети Томас” вчера след влошаване на състоянието му. По-рано в понеделник бе съобщено, че премиерът е в добро настроение, но след влошаването на състоянието, изразено в проблеми с дишането, по съвет на медицинския му екип той е бил преместен в интензивно отделение. Засега няма подробности какво точно е предприел екипът.

В декларация на кабинета на премиера се казва, че Джонсън е помолил външния министър Доминик Рааб да поеме функциите му, "където това се налага".

„Работата на правителството ще продължи. Премиерът е в сигурни ръце с брилянтен екип в болницата „Сейнт Томас“. Фокусът на правителството ще продължава да е следване на насоките и плановете на премиера, за да се гарантира, че ще победим коронавируса и страната ще се справи с това предизвикателство“, каза Рааб в краткото си изявление за медиите.

Редица световни лидери пожелаха бързо възстановяване на британския премиер Борис Джонсън, предаде "Франс прес".

В Туитър председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пожела на Борис Джонсън „бързо и пълно възстановяване“.

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние, който е под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус, написа: „Моите мисли са с Вас и семейството Ви!“.

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус написа в Туитър: „Тази вечер мислите ми са с моя приятел Борис Джонсън, на когото изпращам сърдечни благопожелания, докато води борба с коронавируса“.

Също в Туитър генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пожела:

„Много сила, Борис, и се оправяй бързо!“.

Американския президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати се молят за оздравяването на британския премиер.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща