Бразилската Eletronuclear с план за ускоряване на реализацията на трети енергоблок на АЕЦ Ангра

Енергетика / Свят
3E news
1676
article picture alt description

Пандемията от COVID-19 забави процедурата за избор на чуждестранен партньор за завършването на строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“. Бразилските компании Eletronuclear и Eletrobras обаче планират да ускорят реализирането на основните задачи по проекта и да осигурят въвеждането му в експлоатация до ноември 2026 г. Това заяви президентът на Eletronuclear Леонам Гимараеш по време на уебинар, организиран от Бразилската асоциация за развитие на атомната индустрия (ABDAN), предава petronoticias.com.br

Една от тези важни задачи е завършване на изграждането на сградата на реактора до 2023 г. Компанията вече работи по подготовката на договори за гражданските и електромеханичните дейности, които да станат факт в началото на следващата година, а през октомври да стартира бетонирането и сглобяването на енергоблока.

През април т.г. Eletrobras обяви плановете си да инвестира 1 милиард реала (над 1,6 млн. евро) в строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ през настоящата година. Заради кризата с COVID-19 обаче, Генералният план за развитие и управление на компанията за 2020-2024 г. ще бъде преразгледан.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща