"Атоммаш" изработва дъното на корпуса на реактроа на първи енергоблок на АЕЦ "Аккую"

Енергетика / Свят
Георги Велев
874
article picture alt description

Волгодонският филиал „АЕМ-технологии“ (част от „Атоменергомаш“) изработва дъното на корпуса на реактора на Първи енергоблок на турската АЕЦ „Аккую“. Началната операция преминава през два етапа. Първият е разгъването на кованата стоманена заготовка до метален лист и втората част е, когато заготовката с тегло 64 тона, диаметър 5850 мм и дебелина 300 мм преминава нагряване при температура 1040 градуса.

„Цикълът на изработване на корпуса на реактора в „Атоммаш“ (филиал на „АЕМтехнологии“) трае повече от две години. През цялото това време ние си сътрудничим активно с представителите на възложителя. При производството на оборудване за чуждестранен клиент, ние трябва да следваме не само руските норми и правила, приложими към оборудването на АЕЦ, но и стандартите, които са приети в страната, където доставяме нашите изделия“, заяви директорът на „Атоммаш“ Ровшан Абасов.

„Заводът придоби необходимия опит, като изработи и достави комплект парогенератори за индийската АЕЦ „ Куданкулам“ през октомври 2018 г.“

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща