АЕЦ в Русия са изработили над 2,9 млрд. кВтч допълнително през 2018 г., чрез оптимизиране на ремонтите на енергоблоковете

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
848
article picture alt description

През 2018 г. АЕЦ в Русия са изработили допълнително над 2,9 милиарда киловатчаса електроенергия, благодарение на оптимизиране на сроковете на ремонтите на енергоблоковете. Това позволи да се достигне рекорд по производство на електрическа енергия - 204,3 милиарда киловатчаса, което е с 1,4 млрд. киловатчаса повече от предходната година. Това бе съобщено по време на среща на главните инженери на АЕЦ на Русия, която се състоя на 12 февруари в Курската АЕЦ.

„Техническото обслужване и ремонтът са области на постоянно усъвършенстване. В настоящата година ще са нужни нови подходи и мероприятия за достигането на поставените цели и задачи за осигуряване на необходимото ниво на безопасност“, заяви първият заместник генерален директор по експлоатация на АЕЦ на „Концерн „Росенергоатом“ Александър Шутиков, цитиран от atomic-emergy.ru.

 

Директорът на Департамента по техническо обслужване, ремонт и монтаж на „Концерн „Росенергоатом“ Александър Крупский отбеляза, че за сметка на внедряването на съвременни технологии и нови инструменти, общата оптимизация на продължителността на приключените ремонтни кампании през 2018 г. е била 118,5 денонощия.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща